Hur mycket vatten ska man dricka per dag?

Det finns fler bud om hur mycket vätska man ska få i sig per dygn än vad det finns leverantörer av onödigt flaskvatten. Det bästa riktvärdet verkar ligga runt 1,5–2 liter per dag. I vårt svenska klimat behöver vi oftast inte mer. Vid hård fysisk ansträngning under längre tid, eller under varma sommardagar (som sagt, i vårt svenska klimat kunde man ju önska sig fler sådana) ökar däremot behovet.

Hur vet man att man dricker tillräckligt mycket vatten?

Om du kissar normalofta (5–7 gånger per dygn för en vuxen) och din urin är ljusgul, så är det ett bra mått på att du dricker lagom. Är kisset däremot mörkare gult eller till och med orange, behöver du dricka mer.

Hur mycket ska man dricka om man tränar?

Vid olika fysiska aktiviteter, träning eller t ex maratonlopp behöver du dricka mer än normalt för att ersätta den vätska som går ur kroppen i form av svett. Det är dock viktigt att tänka på att inte försöka att tanka kroppen full med vätska inför t ex ett långdistanslopp. Kroppen kan nämligen inte lagra överskott av vatten. I stället bör du fylla på med rimlig mängd vätska under loppet. Vattenbälte eller vätskestationer alltså!

hur-mycket-vatten-ska-man-dricka-nar-man-tranar-min

Skaffa en vattenautomat och drick lagom

Hyr en vattenmaskin till jobbet som kan hjälpa er att hålla uppe vätskenivån genom att dricka friskt, kallt och filtrerat vatten – både stilla och kolsyrat – under hela arbetsdagen. Med Vattentornet Göteborgs vattentorn och vattenkylare får du just detta, och dessutom till ett fast månadspris. Kontakta oss för att få ett förslag på den bästa lösningen för just din arbetsplats eller restaurang!

Sugen på att kunna dricka obegränsat med kolsyrat vatten på ditt jobb?