Kranmärkta företag gör skillnad för miljön

Allt fler företag blir idag kranmärkta. Det betyder kort och gott att man väljer bort köpt flaskvatten för kranvatten, exempelvis genom att installera en vattenmaskin. Att kranmärka sitt företag är att ta ställning för miljön. Man slipper nämligen både dyra transporter av vattenflaskor, och tillverkningen av dem som orsakar onödiga koldioxidutsläpp. Faktum är att en liter kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön än samma mängd färdigbuteljerat vatten. Dessutom är det billigare.

Vad betyder det att ett företag är kranmärkt?

Världens äldsta och mest naturliga hälsokur - vattnet – behöver vi cirka två liter av, varje dag. Användningsområdena är många. Det hjälper matsmältningen, motverkar huvudvärk och magvärk, samt spolar bort gifter ur lymfsystemet vilket därmed gör oss mindre mottagliga för förkylning. Dessutom ökar både vår koncentration och vår förmåga att ta bra och genomtänka beslut. Därför blir det ganska självklart varför vi behöver direkt tillgång till vatten på vår arbetsplats. Även om många företag fortfarande köper in stora mängder vattenflaskor så blir de allt färre för varje dag. Fler och fler blir då kranmärkta som företag. Istället har vattenmaskiner fått ta deras plats och vi ser att populariteten för dem ökar explosionsartat. Att som ett modernt företag ta ställning mot den onödiga plastkonsumtionen i samhället och installera en vattenmaskin gör i längden en betydande skillnad; för klimatet, för dina medarbetare och för företagsekonomin.

Att bli kranmärkt betyder att man aktivt väljer kranvatten framför vattenflaskor. Det är i sig ingen certifiering utan man ansvarar själv för att det efterlevs. Det är vidare en nationell hållbarhetsmärkning på initiativ av branchorganisationen svenskt vatten. Det betyder inte att enskilda medarbetare inte får dricka köpt flaskvatten men det är viktigt att man informerar om alternativen - till exempel genom skyltar eller stickers. Att bli ett kranmärkt företag är något att vara stolt över. Då blir man också ett föredöme för andra verksamheter som ämnar ta ett steg för en hållbar framtid.

Varför en vattenmaskin från Aqua Concilio?

Att installera en vattenmaskin på arbetsplatsen har många fördelar;

  • Ett effektivt och enkelt sätt att hålla sig frisk
  • Ökar koncentrationsförmågan och håller oss pigga
  • Ökar trivseln hos såväl anställda som tillfälliga besökare
  • Ett viktigt ställningstagande för miljön

Vattentornet Aqua Concilio har sedan 1996 hyrt ut och levererat eleganta vattenmaskiner till tusentals företag runt om i Sverige som sedan valt att bli kranmärkta. Utrustningen har vi utvecklat tillsammans med de främsta vattenleverantörerna i Europa och kvalitetssäkras av Göteborgs VA-verk.  Vi eftersträvar alltid att uppnå högsta kvalitet på vattnet och produkterna. Bra vatten på arbetsplatsen ska man inte kompromissa om.

  • Obegränsat med riktigt gott och väl kylt vatten, stilla eller kolsyrat, till en fast månadskostnad och utan några dolda avgifter
  • Kvalitetssäkrad utrustning med elegant design
  • Många olika vattenmaskiner att välja bland
  • Enkelt att hyra och hjälp med installationen av vår kunniga medarbetare

Vill du veta mer hur du blir kranmärkt med hjälp av oss? Välkommen att kontakta oss per mail eller telefon och hitta en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag som vill bli kranmärkt!

Läs mer på kranmarkt.se

Vill du dricka kallt och fräscht vatten på ditt jobb?